Warning: Creating default object from empty value in /home/html/okfkladno.cz/public_html/okfkladno.cz/wp-content/themes/live-wire/library/functions/core.php on line 32

Warning: Creating default object from empty value in /home/html/okfkladno.cz/public_html/okfkladno.cz/wp-content/themes/live-wire/library/extensions/entry-views.php on line 90
VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ OKRESNÍCH SOUTĚŽÍ PŘINESLO I INFORMACE O NASTÁVAJÍCÍ SEZÓNĚ

VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ OKRESNÍCH SOUTĚŽÍ PŘINESLO I INFORMACE O NASTÁVAJÍCÍ SEZÓNĚ

V pondělí 9. dubna 2018 se v salonku Restaurace Zimák ve Slaném uskutečnilo vyhodnocení pravě uplynulé soutěžní sezóny kladenských futsalových soutěží, ocenění nejlepších celků a střelců a zároveň byly všem účastníkům podány informace o přípravě nové sezóny okresních soutěží v ročníku 2018/2019.

Na jednání měli nově povinnou účast pouze zástupci celků, umístěných na medailových pozicích a nejlepší tři střelci každé soutěže, účast zástupců ostatních soutěží byla dobrovolná. Přesto byl salonek velice slušně zaplněn a slavnostní vyhlášení tak mělo důstojný průběh.

Přítomní si v úvodu jednání vyslechli hodnocení právě uplynulé sezóny ze strany předsedy Okresní komise futsalu FIFA Kladno pana Nepila, jehož celkové hodnocení právě skončeného soutěžního ročníku bylo veskrze pozitivní.

Hodnocení sportovní stránky a organizačního zabezpečení nepřineslo žádná negativa. V rámci všech tří soutěží bylo odehráno celkem 374 utkání, všechna se řádně dohrála, žádné utkání  nemuselo být kontumováno. Jejich sportovní úroveň byla především v okresním přeboru vysoká, pozadu však v tomto ohledu nezůstávaly ani dvě nižší soutěže. Kvalitnímu průběhu soutěží pak dopomohl zodpovědný přístup funkcionářů i hráčů jejich účastníků.

Zpráva Subkomise rozhodčích OkKF Kladno přinesla především informaci o tom, že nebyla podána ani jedna stížnost na výkon funkce rozhodčího během celého soutěžního ročníku, nikdo nevyužil možnosti vetace. V průběhu sezóny bylo k utkáním delegováno celkem dvacet rozhodčích z listiny OkKF Kladno, z nich pak pět s licencí „A“, tedy rozhodčí z listiny 1. a 2. ligy. Všechna utkání okresních soutěží odřídili kvalifikovaní a řádně delegovaní rozhodčí, nestalo se, že by k utkání dorazili později.

Disciplinární komise OkKF Kladno neřešila v tomto soutěžním ročníku žádné závažné kausy, řešeny byly pouze běžné záležitosti, informovanost týmů o rozhodnutích komise bylo okamžité.

Po stránce medializace okresního futsalu je možno konstatovat menší zájem tištěných médií, přesto lze články o okresním futsalu dohledat např. v  Kladenského deníku. Druhým médiem, věnujícímu se okresnímu futsalu, je internet, kde především stránka www.okfkladno.cz je důležitým faktorem v informovanosti o místním futsalovém dění, svůj pohled na toto dění pak přinášejí internetové stránky některých účastníků soutěží. Občasné zpravodajství pak přináší měsíčníky Naše město Stochov a Slánská radnice.

Pozitivní je stav ekonomického zabezpečení okresních soutěží. To bude uzavřeno až s ukončením letošního soutěžního ročníku k 30.6.2018, ale již nyní je možno konstatovat, že s nezanedbatelným přebytkem. Z toho pak vyplývá pro účastníky soutěží v novém ročníku potěšitelný fakt, že startovné zůstane ve výši 8.000,- Kč.

Příprava nového ročníku okresních soutěží pomalu začíná, když byl stanoven harmonogram postupných kroků, a to:

  • do 20. května 2018 bude rozeslán účastníkům úvodní informační dopis + návrh nového RMS + tiskopis přihlášky
  • do 30. června 2018 musí zájemci o start v okresních soutěžích uhradit zálohu startovného ve výši 1 000,- Kč (příp. celé startovné) a zaslat vyplněnou přihlášku
  • začátkem září 2018 bude rozeslán druhý informační dopis
  • do 30.září 2018 nutnost úhrady doplatku startovného 7.000,- Kč
  • poté budou přihlášeným celkům rozeslány RMS, rozlosování soutěží a soupisky
  • koncem října 2018 proběhne grémium týmů okresních soutěží a seminář rozhodčích OS, povinný pro RO z listiny (B a C licence)

Účastníci jednání byli seznámeni se systémem postupů a sestupů na základě výsledků právě skončené sezóny a s organizačními záležitostmi té připravované. Okresní přebor se bude hrát nadále ve SH BIOS Slaný, a to za účasti dvanácti celků systémem každý s každým dvakrát. Nižší dvě okresní soutěže se budou hrát ve SH Stochov, Okresní soutěž I. třídy rovněž za účasti dvanácti celků stejným systémem jako přebor, herní systém nejnižší okresní soutěže bude zvolen na základě počtu přihlášených celků. Nepředpokládá se však nijak zásadní rozdíl v počtu účastníků oproti letošku, herní systém však bude respektovat odehrání maximálně tří utkání jednoho celku v průběhu jednoho hracího dne. Jasné bude v případě vyšších dvou okresních soutěží vše počátkem července, v případě nejnižší okresní soutěže pak počátkem října.

Na závěr celého večera byli oceněni nejlepší střelci a kolektivy. V okresním přeboru se z prvenství radovali borci celku 1. DFK Slaný , pohár za druhé místo převzali futsalisté týmu R.S.C. Čechie Slaný „B“, třetí místo brali futsalisté celku 1. FC Slavoj Kladno. Korunu krále střelců si nasadil za 35 nastřílených branek Přemysl Bouška (SK Omask Kovo Kladno), o druhou příčku se dělili s 27 zásahy hned dva střelci, a to Robert Pečonka (1. FC Slavoj Kladno) a Milan Svítek (FC Foboz Slaný).

Okresní soutěži I. třídy kralovali futsalisté celku FC Arvato Stochov, druhou příčku již tradičně zaujal celek FT Nové Strašecí, třetí místo obsadil tým SK Jarpice. Nejlepším střelcem se stal se 45 zásahy Štefan Jungmann (FK Stochov), o devět zásahů méně má na svém kontě druhý Vojtěch Kapr (FC Arvato Stochov), 29 branek vstřelil třetí Jiří Vébr (SK Jarpice).

Nejnižší soutěž ovládl celek R.S.C. Čechie Slaný „C“, druhý skočil Ceresit Hvězda Kladno, třetí příčku obhájili borci  týmu FC Velká Buková. Tabulku střelců ovládl se 44 přesnými zásahy Radovan Kroutil (R.S.C. Čechie Slaný „C“), o plných čtrnáct zásahů méně má na svém kontě druhý v pořadí Matěj Krovoza (Ceresit Hvězda Kladno), třetí v pořadí Jaroslav Daniš (FC Velká Buková) se trefil ve 28 případech.