Warning: Creating default object from empty value in /home/html/okfkladno.cz/public_html/okfkladno.cz/wp-content/themes/live-wire/library/functions/core.php on line 32

Warning: Creating default object from empty value in /home/html/okfkladno.cz/public_html/okfkladno.cz/wp-content/themes/live-wire/library/extensions/entry-views.php on line 90
Další skvělá akce v nové slánské hale, čechisté přehráli reprezentaci ČR neslyšících

Další skvělá akce v nové slánské hale, čechisté přehráli reprezentaci ČR neslyšících

Novotou vonící sportovní hala ve Slaném na Hájích zažila v posledním týdnu několik futsalových premiér. Právě před týdnem se zde hrál poprvé okresní futsalový přebor, po něm pak následovalo Final four Dorostenecké ligy futsalu.  Další zajímavou premiéru zažila hala dnes, když se zde utkaly v přípravném duelu reprezentace ČR neslyšících s lídrem okresního přeboru, slánskou Čechií. Neslyšící futsalisté se dnes ve Slaném a zítra ve sportovní hale v Chýni připravují na svou premiérovou účast na deaflympiádě, která se v březnu uskuteční v Turecku.

Samotnému utkání pak předcházelo ocenění hráče reprezentace Tomáše Gajdošíka, který v tomto utkání oblékl reprezentační dres po sté. Následně pak kapitán slánské Čechie předal upomínku „domácím“ v podobě velkého plyšového lva, držícího vlajku Čechie. Po vzdání pocty české hymně pak mohlo samotné utkání začít. To garantovalo kvalitu i tím, že v dresu reprezentace nastoupili i aktivní hráči nejvyšších futsalových soutěží, a to Lukáš Benda (Helas Brno) a  Martin Braneac (FC Malibu Mladá Boleslav).

Úvod utkání byl na branky docela štědrý, když během dvou minut padly hned čtyři  – stav ve 2. min. tak byl vyrovnaný 2:2. Pak se tempo duelu trochu zklidnilo, byť šance byly nadále na obou stranách. Svým výkonem se však  vyznamenávali oba gólmani, reprezentační  jednička Braneac i čechistický nováček Vondrák.  Do kabin šli však přece jenom spokojenější slánští borci, když jim vedení svou trefou zajistil v 15. min. Kroutil.

V úvodu druhé půle však bylo vyrovnáno, když se trefil Benda, čechisté však kontrovali svými zásahy ve 27. a 29. minutě. Neslyšící však bojovali a v 36. minutě bylo opět vyrovnáno po dvou trefách jejich nejlepšího hráče Skorkovského. Když se již všichni smiřovali ze  zaslouženou remízou, rozhodl o výhře slánských borců svou trefou  v předposlední minutě Volgner.

Emotivní bylo i samotné focení po utkání, při kterém se při společném fotu sešli se současnými hráči slánského celku, kteří nastoupili v retro dresech z roku 2004, i dva borci – Pavel Žák a Michal Kozelka, kteří tyto dresy nosili v dobách své největší slávy v 1. FUTSAL lize 2004. Přítomný byl i tehdejší, a nutno dodat že i současný, předseda klubu Sváťa Šváb. Na závěr nezbývá, než popřát neslyšícím reprezentantům, aby na své olympiádě dosáhli co největšího úspěchu.

Závěrem je nutno poděkovat všem, kteří se dopolední akce v nové slánské sportovní hale na Hájích zúčastnili – hráčům obou týmů za předvedenou hru, divákům za svou podporu, rozhodčím, funkcionářům. Stálo to za to 🙂

Reprezentace ČR neslyšících – R.S.C. Čechie Slaný 5 : 6 (2 : 3)
Branky: Skorkovský 3, Gajdošík, Benda – Kroutil 3, Jiránek, Paluba, Volgner.
Rozhodčí: Říha, Svoboda R. 50 diváků.

Videozáznam slavnostního nástupu před utkáním zde.